Excursii optionale din Corfu – pesterile albastre si insulele Paxos si Antipaxos

Inainte de plecarea in Corfu, discutand despre ce se poate face pe insula cu cei care mai fusesera, vreo trei persoane mi-au recomandat musai excursia optionala la Pesterile albastre si in insulele Paxos si Antipaxos.
Intrare in Pesterile albastre
Intrare in Pesterile albastre
Din pliantele primite, cu ochiul ne mai facea excursia la Laguna albastra, dar vazand cate avem de facut in Corfu am decis ca o zi plecati va fi suficient. Cel mai bun pret pentru excursia la pesterile albastre si in insulele Paxos si Antipaxos l-am gasit la o agentie in Moraitika, 22 euro/persoana in 2016. Aceeasi excursie luata de la hotel ne costa 45 de euro/persoana. Grea decizia... La 8 dimineata autocarul ne-a luat de la hotel, ne-a dus in Corfu town si de acolo ne-am imbarcat pe un vaporas cu alti 200 de oameni. Am prins locuri inauntru ca sa nu ne arda soarele.
Dupa vreo doua ore de mers pe mare, prima oprire a fost la Pesterile albastre, mult mai mari decat Blue caves din Zakynthos. Aici, am intrat cu vaporul in ele iar inaltimea lor era impresionanta! Continuandu-ne drumul pe mare, printre stanci se zareau alte pesteri sapate de apa, mai micute decat cele vizitate de noi.
A doua oprire a excursiei a fost in Antipaxos, pe o plaja cu nisip alb, apa azurie si multe iahturi ancorate care pareau ca plutesc in aer. N-am ajuns chiar pe nisip, dar am avut o ora la dispozitie sa ne bucuram de apa limpede, inotand in jurul vaporului si sa facem sarituri (cei care au avut curaj).
Ultima oprire si cea mai frumoasa dupa parerea mea a fost in portul Gaios din insula Paxos. Doua ore am avut la dispozitie sa exploram stradutele inguste care se opresc in mare, sa admiram casele vechi umbrite de bolte de flori si sa gustam din bucatele traditionale la una dintre terasele din port. Timpul mi s-a parut scurt aici si parca m-as mai fi bucurat putin de frumusetea locului.
La ora stabilita, toata lumea era imbarcata pe vapor si am pornit spre Corfu town de unde autocarele ne-au preluat ca sa ne lase la hoteluri, dupa o zi lunga, incarcata, dar frumoasa. Nu stiu excursia la Laguna albastra cum ar fi fost, dar aceasta mi-a placut si dupa vizita in Paxos, parca as vrea chiar sa stau cateva zile pe aceasta insula.

Etichete: , ,