Plimbare inghetata pe faleza din Constanta

Mai stiti gerurile acelea de crapau pietrele, pe la inceput de ianuarie? Era pacat sa nu profitam si de ele asa ca ne-am urcat in masina , am plecat spre faleza din Constanta si mi-am indeplinit un vis mai vechi: sa vad marea iarna.
Cazinoul din Constanta, iarna
Cazinoul din Constanta, iarna
Nu mai fusesem de mult timp pe faleza si aproape uitasem cum mai arata. In dreapta se vedeau ambarcatiunile din port, in stanga cladirea veche a cazinoului si intre ele, agitata si furioasa, marea. Am zabovit putin in dreptul ei pana m-am saturat de privelistea valurilor care se izbeau navalnice de tarm si apoi am pornit spre cazinou.


Cladirea cazinoului m-a dus cu gandul la Marile sperante ale lui Dickens. Printre urmele anilor ce au trecut peste, a degradarii si a neglijentei oamenilor inca se vede maretia a ce a fost odata. Este o imagine trista mai ales iarna. Ne-am departat putin de cazino continuandu-ne plimbarea pe faleza. Pe partea cealalta am gasit adevaratele urme ale iernii: stabilopozi inghetati, turturi rezultati din valurile sparte si un vant care in doar 5 minute ne-a inghetat si sufletul. Ultima oprire pe faleza a fost facuta la acvariul din Constanta- partial pentru a admira pestii, partial pentru a ne incalzi. Acvariul este destul de mic si dupa 30 de minute deja il vazusem pe tot. Nu ne-am asteptat la mare varietate, dar am gasit acolo si pesti de apa dulce si de apa sarata, si mai mari si mai mici.



Nu a fost planificata plimbarea inghetata pe malul marii si desi ne-a cam infrigurat ne-am bucurat de privelistea inedita pe care o ofera marea

Etichete: , , ,