Biserica fortificata din Valea Viilor, jud. Sibiu

Intr-o dimineata ploioasa de toamna, ascunsi in pensiunea din Sibiu in care ne petrecusem weekendul, am decis sa ne intoarcem acasa lungind drumul pe la Sighisoara. Am plecat devreme din oras ca sa avem timp pentru toate opririle pe care ni le propusesem si am luat la rand cetatile, castelele si bisericile fortificate intalnite, ajungand si la biserica fortificata din Valea Viilor.
Biserica fortificata din Valea viilor
Biserica fortificata din Valea viilor

Cum se ajunge la biserica fortificata din Valea viilor?

Am vizitat intai cetatea de la Slimnic, am trecut rapid pe langa biserica fortificata Axente Sever si in Copsa Mica am facut la dreapta spre Valea viilor. Dupa un drum de doar 5 kilometri, lin majoritatea, cu doar cateva hopuri, am ajuns in centrul localitatii, unde troneaza de 700 de ani biserica fortificata.

Vizita ratata la biserica din Valea Viilor

Am parcat foarte entuziasmati in fata bisericii, dar cand sa cautam intrarea, am constatat ca usa era inchisa. Programul de vizita al bisericii din Valea Viilor este destul de restrictiv: luni-vineri, de la ora 09:00-12:00 si de la 14:00-17:00. Cam greu sa prinzi turisti asa!


Am decis sa ne abatem spre Valea viilor dupa ce vazusem mai multe poze impresionante si stiind ca biserica este in patrimoniul UNESCO. Fiind intampinati insa de lacatul inchis, tot ce am putut face a fost sa-i dam un ocol in speranta de a gasi o alta usa deschisa. Norocul nu ne-a suras, asa ca ne-am bucurat doar de imaginea ei exterioara. Dupa un popas de un sfert de ora aici, am plecat mai departe, spre Biertan, sperand ca biserica de acolo sa fie mai primitoare decat cea din Valea viilor pentru cei porniti la drum cu scopul de a o vizita.

Etichete: , , ,