9 Activitati si excursii in/din Baile Herculane

Cred ca statiunea Baile Herculane duce lipsa de turisti, turistii aceia carora le place sa fie activi si sa exploreze locuri noi, din cauza faptului ca este destul de departe cat sa nu fie accesibila pentru o vizita de un weekend, dar totusi destul de saraca in atractii cat sa nu prezinte interes pentru o vacanta mai lunga. Daca primul argument, cu distanta, este valid pentru romanii care nu locuiesc neaparat in Banat sau Oltenia, al doilea este cat se poate de fals. Baile Herculane poate fi baza de plecare pentru atatea excursii scurte si interesante incat o saptamana cred ca nu este de ajuns! Am facut mai jos o lista cu activitatile si excursiile ce se pot face in/din Baile Herculane:
Liniste de Herculane
Liniste de Herculane
1. Excursie cu barca prin Cazanele Dunarii
Excursia cu barca prin Cazanele Dunarii cred ca este cea mai ceruta excursie din Baile Herculane. Desi cateva dintre obiective pot fi vizitate si cu masina, experienta cu barca nu trebuie ratata. Exista cateva vapoare mari care fac acest traseu, dar plimbarea cu o barca mica este incomparabila si de aceea ii voi dedica o postare separata!

2. Traseu pe muntele Ciucaru mare
Porneste din localitatea Dubova, chiar de peste drum de stadion. Noi am lasat masina langa stadion si am inceput urcarea echipati cu pantaloni lungi si bete, ca sa ne aparam de posibilele vipere. Vipere nu am vazut, dar in plimbarea noastra prin padure ne-am intalnit cu tot felul de alte vietati; cea mai impresionanta: o soparla care se odihnea la soare. Finalul traseului este chiar pe marginea defileului, de unde ai o priveliste de taiat respiratia! Dupa multe poze si exclamatii de admiratie am reusit intr-un final sa ne desprindem si am pornit inapoi prin padure, printre doline (adancituri in pamant) si lapiezuri (niste pietre albe ce se iveau dintre copaci). Traseul nu este unul greu sau lung si poate fi facut si de cei mai putin experimentati pe munte, eu fiind dovada vie a acestei afirmatii.


3. O vizita la Rapa Neagra din Mehadia
In drum spre Cheile Nerei se poate face o scurta oprire si la Rapa Neagra din Mehadia care se vede de la sosea.

4. Meditatie
Aerul curat, linistea si natura bogata de aici te imping de la spate sa te relaxezi, sa lasi stresul in urma si mintea sa zburde spre lucruri frumoase. Este un loc de incarcare cu energie pozitiva, genul de loc din care te intorci cu bateriile pline, gandurile limpezi si o stare de bine.

5. Traseu la foisoarele printesei Sissi
Deoarece printesei ii placea sa se plimbe pe muntii ce inconjoara Baile Herculane, slujitorii i-au construit cateva foisoare pentru a se odihni si admira privelistea, foisoare denumite dupa culorile pe care le poarta. Unul dintre ele se vede chiar din centrul statiunii, de la cazino.


6. Excursie in Cheile Nerei
Din pacate si spre a mea rusine pe Cheile Nerei nu am ajuns pana acum. Dar stiu ca este o excursie care merita facuta si fata de Baile Herculane sunt doar la o aruncatura de bat.

7. Relaxare si rasfat la spa
Foarte rar mi se intampla fiind o persoana activa si cu prea putine zile de concediu pentru cat de lunga e lista de planuri, dar uneori mai simt si eu nevoia de o vacanta ca la carte: o vacanta in care sa nu faci nimic, doar sa dormi, sa mananci si sa te relaxezi. Iar pentru astfel de vacante, Baile Herculane, statiune cu multe centre de tratament si spa, ma incanta cu o multime de tipuri de masaje si ritualuri de relaxare. Mai mult de 2 zile nu imi sunt necesare, dar dupa o astfel de perioada sunt ca noua!

8. Traseu spre Grota cu aburi si Grota haiducilor
Din spatele hotelului Roman porneste traseul catre cele grote: a Haiducilor, mai usor accesibila si cea cu abusi, mai indepartata. Am ajuns doar pana la cea a Haiducilor pe ai carei pereti am gasit un model de piele de leopard. Drumul spre Grota cu aburi ne-a fost intrerupt de un sarpe. Nici pana azi nu stim daca a fost sau nu a fost vipera, dar prezenta lui ne-a fost suficienta pentru a face cale intoarsa.


9. Excursie pe Valea Cernei
Din Baile Herculane, in sus pe Valea Cernei, Muntii Mehedinti, Cerna si Godeanu ofera privelisti spectaculoase. Se pot face trasee spre diverse obiective, dar si o plimbare cu masina este suficienta pentru a te lasa incantat de frumusetile naturii.

Nu cred ca mai este un secret ca imi place in Baile Herculane. Imi place istoria ei veche ce inca se lasa citita in cladiri si in arhitectura, imi plac legendele ce o inconjoara si toate locurile frumoase in care se ajunge atat de usor de aici! Baile Herculane este o statiune atat pentru aventurieri in cautarea senzatiilor tari si a unei vacante active, cat si pentru linistiti in cautarea odihnei si a relaxarii complete!

Etichete: , ,