Ronda, cel mai mare pueblo blanco din Andaluzia

Scurta vizita prin Setenil de las bodegas - bifat, ramasi impresionati de ce am vazut acolo – bifat cu brio, incarcat bagaje in masina si pornit spre Ronda, cel mai mare pueblo blanco din Andaluzia – bifat. Dupa un drum de jumatate de ora lasam masina pe o straduta in Ronda si porneam infometati in cautarea micului dejun.
Podul din Ronda
Podul din Ronda

Plaza de los torros din Ronda

Primul obiectiv la care ne-am oprit a fost Plaza de los torros. Stiam ca spre deosebire de cea din Sevilla, turul acesteia este mai lung si mai cuprinzator. Am vizitat tribunele si micul muzeu dedicat luptelor cu tauri si faimosului toreador Pedro Romero, cel care a inventat tehnica actuala de lupta cu taurii, o mandrie pentru micul oras. Am coborat si in arena, iar la final am vizitat grajdurile unde sunt tinuti taurii inainte de lupta. Dupa ce o vazusem pe cea din Sevilla, parca aceasta nu ne-a mai impresionat asa tare...

In canionul din Ronda

Ronda este celebra pentru casele ei construite de o parte si de alta a unui canion si pentru podul ce uneste orasul vechi de cel nou. Privelistea este spectaculoasa, dar total nerecomandata celor cu rau de inaltime! Am si coborat putin in canion, pentru a vedea podul din fata, urmand prima straduta din dreapta dupa pod care se continua cu o poteca descendenta. Punctele de belvedere erau numeroase pe acest traseu, dar destul de periculoase... am simtit de cateva ori cum mi se taie picioarele!

In canionul din Ronda
In canionul din Ronda

Pe stradutele din Ronda

Dupa coborarea in canion am luat-o agale pe stradute, fara un scop anume, decat acela de a ne pierde si a simti orasul. Am nimerit in piete dragute cu 2-3 mese aranjate la umbra pomilor, ne-am aventurat pe strazi inguste marginite de pereti albi si ferestre galbene, am trecut pe langa manastiri vechi si palate(Palacio de Mondragon) - un oras complet alb, cum ii sta bine unui pueblo blanco!


Nu am stat mult in Ronda. Am reusit sa-l vizitam in jumatate de zi pentru ca ne astepta avionul de intoarcere spre casa, dar atat cat am vazut din el mi-a placut – este un oras alb, linistit, bogat in istorie, iar cadrul natural in care a fost construit este superb!

Etichete: , , ,