7 destinatii de Paste in Romania

Se apropie Pastele si vremea de afara deja il anunta. Imaginea mea despre Paste a cuprins intotdeauna un cos cu oua rosii, un buchetel de flori de primavara, soare caldut si multa liniste. Este sarbatoarea care ma calmeaza cel mai mult si de cativa ani am inceput sa o combin si cu o iesire din oras, ca sa evit partea cu pregatirile stresante dinainte si am cautat cateva destinatii de Paste in Romania, suficient de apropiate pentru o vizita de 3 zile.
Din fericire in tara noastra avem multe variante de zone in care putem evada din oras! Iata 7 propuneri de destinatii de Paste in Romania si cu ofertele aferente din care va puteti inspira daca aveti nevoie de idei pentru o sarbatoare activa:

1. Delta Dunarii

Este o destinatie inedita pentru aceasta ocazie, dar fiind primavara Delta este minunata!
De facut acolo: Trei zile in Delta pot trece usor. Odata ajunsi, obligatorie este o plimbare cu barca pe canale pentru a simti spiritul Deltei. O excursie la padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din Europa, este de asemenea o idee excelenta!


2. Covasna

Covasna este un loc pentru liniste, pentru petrecul timpul izolat, doar in contact cu natura.
De facut acolo: Daca va place natura, aici o veti gasi din plin: paduri intinse in valea Zanelor, Balta dracului, aparuta in urma eruptiilor vulcanice, Mestecanisul de la Reci, o rezervatie naturala aparuta pe dune de nisip si multe altele.

3. Sighisoara

Sighisoara este de vizitat in orice perioada a anului, asa ca de ce nu si de Paste?
De facut acolo: Sighisoara si imprejurimile ei reprezinta taramul fortificatiilor. Atractia principala in oras este cetatea care in urma renovarii a devenit o bijuterie. In jurul orasului, in mai putin de 100 de km se mai pot vedea Bisericile fortificate din Viscri, Biertan, Malancrav si celelalte sate sasesti din zona, castelul Bethlen din Cris, Cetatea taraneasca din Saschiz si alte cateva constructii din alte vremuri.


4. Poiana Brasov

Poiana Brasov primavara cred ca se potriveste foarte bine pentru familiile cu copii – liniste, verdeata si aer curat cat cuprinde.
De facut acolo: Cei care nu vor doar sa stea si sa nu faca nimic in aceasta vacanta pot pleca in excursii scurte in zona: Brasovul oricand asteapta turisti, Prejmer si Harman au bisericile fortificate deschise, iar Rasnovul si a lui cetate sunt la doar 10 minute de Poiana Brasov.


5. Predeal

Predeal este clar o destinatie pentru iubitorii de munte!
De facut acolo: In Predeal, bineinteles poti urca pe munte. O groaza de trasee pornesc din aceasta statiune, unele mai scurte si mai usoare, altele mai lungi si mai grele! Anul acesta am si eu in plan sa incerc traseul spre canionul 7 Scari.

6. Slanic Moldova

Poate Slanic Moldova nu este o statiune atat de populara ca Poiana Brasov sau Predeal, dar ascunde si ea surprizele ei!
De facut acolo: In apropiere este salina de la Targu Ocna, iar daca vremea este frumoasa si nu vrei sa-ti petreci timpul sub pamant, alte optiuni mai sunt: parcul si cazinoul din Slanic Moldova, castelul Stirbei din Darmanesti, palatul Ghika din Comanesti si zona izvoarelor minerale pentru care este si cunoascuta statiunea.

7. Baile Herculane

Am lasat-o la urma desi intr-un top ar ocupa pentru mine primele pozitii. Si natura si istorie si tot ce vrei se afla in zona Bailor Herculane!
De facut acolo: Pentru cei care cauta relaxare aici vor gasi piscine, masaje si tot felul de cure de refacere. Statiunea in sine, desi destul de paraginita, este fascinanta prin toate cladirile vechi, arhitectura impunatoare si istoria veche de la romani incoace. Cazanele Dunarii ofera niste peisaje unice la noi in tara. Este un loc in care m-as intoarce oricand!


Acestea sunt doar cateva destinatii din Romania in care se poate petrece Pastele, un Paste altfel, nu doar cu multa mancare si multe vizite, ci mai mult cu plimbari in natura si explorari in locuri frumoase. Da, mai sunt Apusenii si Bucovina si Maramuresul si atatea alte zone interesante in Romania, dar parca totusi 3 zile libere nu sunt suficiente pentru ele.
Voi cum va petreceti Pastele anul acesta?

Etichete: , , , ,