Poate ca si vremea este mai placuta ca la noi, poate si oamenii sunt altfel (sau nu!), cert este ca spaniolii au si ei din „La dolce vita” a italienilor si se bucura din plin de viata! Si din tot acest proces de savurare a vietii nu putea lipsi mancarea, cat se poate de gustoasa si de diversificata si in Sevilla, ca
in toata Andaluzia!
Ziua in Sevilla am deschis-o cu un sandwich delicios cu jamon iberico (o sunca uscata, delicioasa) si queso (branza traditionala a lor). Eram pe fuga, asa ca aceasta a fost cea mai buna varianta sa nu mai avem grija foamei cat alergam prin oras!
La pranz, dupa ce vizitasem
Plaza de los toros,
acvariul si
Plaza di Spania, ne-am ascuns de multimea turistilor si de multele grade de afara intr-un restaurant micut. Aveau meniul zilei asa ca am profitat de oferta si am inceput cu un gazpacho rece. Festinul l-am continuat cu o paella buna cu fructe de mare si dorada cu garnitura. Pestele dorada a fost foarte bine gatit! Un desert minunat cu ciocolata a pus punct pranzului.
Locuitorii Seviliei ne-au demonstrat si ei ca au o multime de bunatati culinare in meniu, asa ca la plecare ne-am facut aprovizionarea cu cateva sandwichuri gandindu-ne ca nu vom gasi ce sa mancam la cina in micutul
pueblo blanco ales pentru seara respectiva. Dar nici acesta nu ne-a dezamagit!
Etichete: Andaluzia, Pe unde ma poarta pasii, Savoare, Sevilla, Spania