Excursii optionale in Zakynthos, Grecia


Odata ajunsi in Zakynthos, aveam doua posibilitati de a umple cele 5 zile pe care le aveam la dispozitie: fie ne postam pe cea mai apropiata plaja intalnita si ne prajeam ca racii la soare, dar atunci ar fi devenit cam inutile cele 4 zile pe drum, fie exploram insula pentru a descoperi ce atractii are de oferit. Avand si masina la dispozitie, am ales a doua varianta si inca din prima zi am pornit la drum.

Blue Caves in Zakynthos
Blue Caves in Zakynthos
Partea buna este ca grecii s-au gandit ca nu toata lumea vine cu masina pe insula asa ca au conceput cateva excursii optionale care sa duca turistii in locurile de top ale Zakynthosului. 
In paleta oferita acolo se gasesc:

1. Croaziera in jurul insulei

Din diverse statiuni pleaca vapoare sau barci mai micute incarcate cu turisti pentru a da ocol insulei sau a-i explora o parte din tarm. Pe langa cateva plaje la care se face oprire pentru baie, cele mai importante obiective atinse sunt Blue caves, un lant de pesteri din nordul insulei, accesibile doar pe mare si plaja Navagio (Shipwreck denumita de vanzatorii croazierei).

In Alykes am gasit aceasta excursie la 22 de euro, dar cineva ne-a vandut un pont ca in punctul cel mai nordic, la far, excursia aceasta ar fi 15 euro. Ajunsi acolo, am constatat ca de fapt includea doar starurile celeilalte croaziere (Blue Caves si Navagio), asa ca am reusit sa o obtinem cu 12 euro/persoana.

La Blue Caves am mers cu o barca mica, cu fundul de sticla. A fost foarte bine asa pentru ca am putut sa intram si in pesteri, iar intr-una chiar am ramas sa facem baie.
La Navagio este loterie: daca bate putin vantul, nu se poate ajunge pe plaja! Noi am avut noroc si, desi vaporul a acostat la cativa metri si valurile erau destul de mari, am putut inota pana la epava. Experienta unica!Marea la Navagio
Marea la Navagio

2. Excursie pe insula Kefalonia

Vecina de peste drum a Zakynthosului, Kefalonia, poate fi vizitata intr-o excursie de o zi. M-ar fi atras ideea de a merge sa vad lacul Melissani din pestera, dar am decis sa nu alocam o zi pentru acest lucru. In plus, sunt sigura ca nu este Kefalonia insula de vazut intr-o zi!

Insula Kefalonia
Insula Kefalonia
 

3. Excursie optionala pentru a vedea broastele Caretta-Caretta

Cat am stat acolo nu am vazut nicio broasca testoata, in afara de cele desenate pe magneti sau prosoapele de plaja! In aceasta excursie turistii sunt plimbati cu o barca prin golful Laganas, iar prin fundul de sticla, daca sunt norocosi, pot vedea broastele inotand. Eu am vazut doar cuiburile de pe plaja care atestau existenta lor pe insula. Daca nici in aceasta excursie doritorii nu au noroc sa vada broscutele, le ramane mereu varianta de a admira insula in forma de broasca, Marathonisi, insula pe care se face popas pentru baie.
Cuib de testoase
Cuib de testoaseInsula Marathonisi, Zakynthos
Insula Marathonisi, Zakynthos
Pentru cei singuratici, exista si varianta de a inchiria o barca si a face toate aceste excursii de unul singur, cu curaj si putina inconstienta daca esti incepator, pentru ca valurile sunt destul de puternice!
Insula Marathonisi, Zakynthos
Despre Zakynthos am mai scris:
1. Cum se ajunge in Zakynthos?
2. Statiuni in Zakynthos si locuri de vazut in ele (Alykes, Laganas si Zante)
3. Jurnal culinar grecesc din Zakynthos
4. Plajele din Zakynthos
6. Cum se vede plaja Navagio de sus
7. Coborare pana la Blue Caves
8. 10 lucruri care mi-au mai ramas de facut/ de vazut in Zakynthos

Etichete: , ,