Top 3 destinatii exotice de vazut intr-o viata (Egipt, Maroc si Thailanda)

Nu stiu de ce dar imi place la nebunie sa citesc topuri si nu cred ca sunt singura la cate topuri s-au facut in ultima vreme: cei mai bine/prost imbracati actori, cele mai bune cafele, cele mai fericite tari, ba chiar am gasit un top 3 al metodelor prin care se poate preveni scaderea in inaltime odata cu imbatranirea.
In materie de calatorii astept cu sufletul la gura premiantii de pe tripadvisor: destinatii, hoteluri, parcuri de distractii si ce categorii mai au. Cand vine insa vorba sa concept eu un top imi este destul de greu, uneori chiar imposibil. De aceea in top 3 destinatii de vazut intr-o viata aveam atatea de inghesuit ca ajungeam la 100 de pozitii, cu cate 8-9 destinatii impartind acelasi loc. Sincer vorbind, intre Taj Mahal, Zidul Chinezesc, insula Socotra si Machu Picchu care sa fie prima?
Simtind ca nu voi ajunge la nicio concluzie, m-am decis sa fac topurile specializate. Topul destinatiilor exotice de exemplu cuprinde in principal tari arabe si nicidecum insule indepartate ca Bora-Bora, Bali sau Republica Dominicana. Normal ca mi-ar placea sa le vad si pe acestea (chiar cred ca as parea dubioasa sa afirm ca ele nu ma intereseaza), dar nu printre primele. Un clasament al destinatiilor exotice pe care mi-ar placea sa le vad este:

Locul 3 – Egipt

De cativa ani imi doresc sa ajung aici, dar evenimentele lor interne m-au facut sa mai aman plecarea. O vacanta petrecuta intr-un resort la Marea Rosie mi se pare insa obligatorie. As vrea sa ajung sa vizitez piramidele de la Gizeh, templele din Luxor, mormintele din Valea regilor, sa ma plimb pe o camila, sa fac scufundari in Marea Rosie, recunoscuta pentru peisajele uimitoare oferite scufundatorilor si sa fac si o croaziera pe Nil. Nu stiu de cate zile as avea nevoie pentru toate acestea, dar sigur nu va fi o excursie de relaxare!


Locul 2 – Maroc

De cand am vazut filmul Casablanca, imi doresc sa vizitez acest oras. Ulterior am mai vazut imagini si din alte orase din Maroc si mi se pare o tara fascinanta, o alta lume; de aceea a si ajuns pe locul doi in acest top. Mi-ar place sa ma plimb prin pietele aglomerate din Marrakech, sa ma pierd pe strazile din Casablanca, sa ajung la o vopsitorie de piele din Fez, sa ascult femeile cantand acel tipat prelung obtinut prin miscarea rapida a limbii si sa dorm intr-o oaza din Sahara. Primavara cred ca este o vreme excelenta de mers in Maroc, din mai incolo incepand deja sa arda soarele Saharei.


Locul 1 – Thailanda

Cireasa de pe tort am lasat-o la final. Pana acum cativa ani doar visam sa ajung in Thailanda, dar acum, cumparate din timp, ofertele pentru vizitarea ei sunt accesibile. O excursie in Thailanda nu este completa daca nu include cateva zile prin Bankok, vizitarea catorva temple budiste, plaja si baie in paradisul din Pattaya, o plimbare pe elefanti si senzatii tari intr-o rezervatie de tigri.


Fiecare dintre aceste trei destinatii mi se pare ca ofera o experienta unica, ce merita traita macar o data in viata. Nu sunt destinatii foarte ieftine si de aceea cea mai buna solutie pentru a ajunge aici sunt ofertele early booking. Cu cat rezervarea se face mai din timp, cu atat se poate obtine o reducere mai buna pentru ele. Deci, spre care plecati mai intai?

Etichete: , , , ,