Printese in castelul din Heidelberg

La Heidelberg am ajuns in urma cu multi ani, intr-o excursie de o zi din Karlsruhe. Pentru ca a trecut ceva timp de atunci imi amintesc doar vag strazile lui inguste, casele colorate cu muscate la fereastra si senzatia de basm vechi de la fiecare colt de strada. Imi amintesc insa foarte bine castelul din Heidelberg.
Castelul apare cu denumirea de Heidelberg in 1225, iar in 1689 si 1693 este distrus intr-un razboi pentru succesiune. Ruinele lui sunt pastrate insa si astazi, intr-o stare foarte buna avand in vedere cat timp a trecut de atunci.

Printese nu am vazut cand am fost acolo, dar am vazut multe doamne si domnisoare care ar fi dorit sa fie. De cand e lumea, niciun om nu a reusit sa se maturizeze intr-atat incat sa uite complet sa fie copil, sa-si inabuse de tot latura infantila. Barbatii schimba jucariile cu unele mai mari si mai scumpe. Femeile insa, in afara unor jocuri pe care continua sa le joace pana la batranete, raman cu o vaga (sau mai concreta, in functie de persoana) dorinta de a fi printese. De aici se trag apoi placerea de a avea cat mai multe rochii, obsesia pentru pantofi si admiratia pentru bijuterii.
Primavara si nu numai dorinta de "printesit" se poate materializa in Heidelberg. Un colier cu un mesaj sugestiv si simpla vedere a castelului pot fi suficiente pentru asta.

Pentru a ajunge la castel, din Heidelberg exista mai multe variante: cu masina, dar locurile de parcare sunt destul de putine, cu bicicleta, urmand drumul pentru masini pana acolo, cu funicularul din Kornmarkt sau urcand pe jos, intr-o plimbare placuta. Tariful de vizitare al castelului este de 3 euro/persoana. Mai multe detalii despre tarife si orarul de acces in castel puteti gasi aici.   
Odata intrati in castel puteti explora ruinele lui sau vizita gradinile si Muzeul farmaciei. Daca vremea este intunecata, iar primavara nu isi face simtita prezenta cum ar trebui, schimbati aceste neajunsuri prin ceva placut. O bratara bine aleasa poate lumina ziua si poate chema primavara mai repede. Starea de bine data de aceste detalii este suficienta pentru a privi castelul cu alti ochi: nu sunt doar ruine ramase acolo, ci este o intreaga poveste.

Etichete: , , ,