Primavara din padure, direct in casa

Nu stiu cum se face, dar parca primavara isi ia si ea zile libere tocmai in weekend. Toata saptamana stau la birou cu ochii pe oamenii care se bucura de soarele de afara si cu gandul la excursia in care as putea pleca in weekend ca sa simt si eu primavara, ba chiar dupa-amiaza trag jaluzelele pentru ca nu pot lucra din cauza luminii. Dar vineri, cand ma bucur in sfarsit de venirea weekendului, constat cu dezamagire ca nu numai eu am zile libere, ci si soarele isi face frumos bagajelul si ne lasa cu ochii in ... nori.
La fel s-a intamplat si weekendul trecut. Am plecat la munte in ideea de a sta mai mult in natura, dar nu am gasit decat un peisaj tern, ploaie, ceata si frunzele uscate de asta toamna. Clar primavara nu trecuse pe acolo! Duminica ne-am intors dezamagiti de frigul de afara.
Dar in drum spre Bucuresti, din soseaua veche de la Targoviste spre capitala, am luat-o la stanga spre Bucsani si din Ratoaia am intrat cu masina in padurea de langa. Aici, o feerie! Totul era verde crud, unii copaci erau infloriti, iar animalele zburdau pe acolo care incotro. Un dihor ne-a taiat calea la un moment dat, dandu-ne tema de gandire ce animal este. Pentru iubitorii de ciclism, locul acesta este excelent pentru plimbari lungi cu bicicleta aproape de Bucuresti.


Intoarsa acasa ma gandeam cu tristete ca mai este putin si primavara va trece! Si pana la anul pot spune pa pa verdelui crud si exploziei de culori din natura. Sau nu... De ce sa stam mereu in asteptarea primaverii si cand vine sa ne bucuram atat de putin de ea? Pana la urma exista variante sa o simti mereu prezenta...invitand-o in casa.
Un apartament decorat in stil primavaratic cu nuante de verde, alb si roz sau macar o camera sunt suficiente ca sa traiesti tot anul o lunga primavara. Intr-adevar nu este usor sa alegi ce culori iti plac, sa stii sa le combini si la final sa obtii si senzatia de acasa. Cand incepe renovarea vin automat si obiectiile: sa fie un apartament in care sa te simti ca intr-o gradina inflorita in mijlocul primaverii, dar nu o gradina prea incarcata, poate cu niste flori pe un perete, ca sunt frumoase, dar nu prea multe pentru ca partea masculina se simte agresata si tot asa. Exista insa si variante castigatoare, dar obtinute prin sfaturi de la experti.

Dupa ce culorile au fost alese, mobila a fost asezata la locul ei urmeaza o parte importanta, dar adesea neglijata: decoratiunile. Alegerea decoratiunilor potrivite este urmatorul pas in obtinerea rezultatului dorit. Artdecozone.ro poate fi de ajutor in acest sens, oferind servicii de design all inclusive pentru amenajarea locuintei (proiect, amenajare, mobilare, decorare).
Din pacate primavara nu dureaza la nesfarsit, dar putem apela la unele trucuri pentru a o tine langa noi cat dorim de mult. Singurul risc este sa avem la final o casa atat de imbietoare incat sa uitam pentru cateva zile sa iesim afara, in natura.

Etichete: , ,