Cum sa-ti petreci primavara

Suntem la jumatatea primaverii, mai avem 6 weekenduri din ea si mie mi se pare ca nu sunt suficiente pentru a o savura din plin! Nici macar nu am planuri pentru cele 6 weekenduri ramase, dar stiu sigur ca nu vreau sa treaca pana nu ma incarc complet cu miresmele florilor inflorite doar acum, cu culoarea ierbii deosebita de restul anului si cu soarele bland, care in curand va deveni prea arzator. 
Nu doar natura a trecut la schimbari, ci si noi ceilalti. Cum a dat putin firul ierbii si a iesit soarele, cum am inceput toti sa trecem la hainele de primavara si mai ales la pantofii usori dupa care am tanjit toata iarna cand ne taram prin noroaie si zapezi bietele picioare incaltate cu cizme grele. Si odata cu venirea primaverii a aparut si dorul de duca! Sa vezi cum e primavara si prin alte parti... 
O primavara traita din plin inseamna pentru mine macar o excursie pe luna. Schimbarile in natura sunt atat de bruste ca se pot observa si de la o saptamana la alta, deci din cele minim 3 excursii te poti alege cu experiente foarte diferite. O reteta ieftina de savurat primavara ar fi: 

Martie prin padurile de langa Bucuresti 

Cand iarna inca se lupta cu primavara pentru suprematia asupra naturii nu prea are rost sa pleci departe de Bucuresti, decat pentru ceva interesant. Daca ploua sau este urat afara, cerul intunecat se vede bine si de pe fereastra de acasa! Cum da un pic soarele insa, o haina mai lejera, pantaloni si o pereche de platforme sic formeaza tinuta ideala pentru o iesire langa Bucuresti, prin padure, in cautarea ghioceilor! 

Aprilie pe o pajiste la munte 

In aprilie lucrurile se schimba: poti sa mai prinzi creste cu zapada la munte, dar in rest totul este verde. Manecuta scurta si mult asteptatii balerini fac o combinatie excelenta pentru zburdat printre papadii, cu ochii la zapada de pe munte. 

Mai pe stradutele din Brasov 

Vremea este chiar calda in mai si deja vine timpul teraselor. Pantofii cu talpa joasa si o rochie vaporoasa alcatuiesc echipamentul potrivit pentru explorat strazile ascunse, cu piatra cubica, din Brasov si pentru lancezit apoi la o terasa in centru cu frappe-ul in fata!

Nu este nevoie de mult pentru a te incarca de primavara. Trebuie doar sa petreci timp in mijlocul ei, la padure, pe pajisti, prin oras, oriunde, dar afara! Voi cum v-ati petrecut primavara pana acum?

Etichete: , , ,