Karlsruhe, Germania - walk in pantofi de primavara

Cea mai solicitata parte a corpului in calatorii nu sunt ochii de la admirat atatea frumuseti sau degetul aratator de la facut atatea poze, ci picioarele care ne poarta prin toate locurile dorite. De multe ori nici nu le dam importanta pana nu incep sa doara de la atata mers. Eu m-am invatat minte dupa vreo doua excursii in care m-au batut pantofii atat de rau ca nu mai imi ardea nici de plimbat, nici de admirat si visam doar momentul cand voi fi desculta! De atunci am mare grija la incaltaminte cand imi fac bagajul si nu numai. 
Da, in calatorii e bine sa ai pantofi comozi, dar nu este suficient. Pantofii trebuie sa fie si frumosi, sa spuna ceva despre cel/cea care ii poarta si numai doamnele stiu cate mesaje pot acestia sa transmita. Iar acum ca a mai venit si primavara, ca tinutele au trecut de la negru si maro la verde, galben, rosu si toata gama de culori uitate parca peste iarna, este si pacat sa nu treaca si pantofii prin aceasta schimbare. 
O destinatie potrivita pentru primavara este Karlsruhe, Germania. De ce tocmai Karlsruhe? Este un orasel linistit, nedescoperit inca de turisti, care poate oferi un cadru excelent pentru relaxare. Daca vreodata treceti prin Karlsruhe, iata 5 lucruri pe care le puteti face acolo: 

1. Vizitati palatul din Karlsruhe 

Doamnelor, imbracati-va intr-o tinuta pramavaratica, asortati-o cu o pereche de balerini colorati si porniti spre principala atractie din oras, palatul din Karlsruhe. Acesta este inconjurat de o gradina imensa circulara. Primavara gradina inverzeste iar pajistile ei sunt umplute de studentii care vin sa invete la iarba verde. 
Palatul din Karlsruhe
Palatul din Karlsruhe


2. Mergeti la piramida din Marktplaz 

Domnilor, incaltati o pereche comoda de pantofi casual si indreptati-va spre Marktplaz, piata din centrul orasului, unde printre cladirile in stil nemtesc veti gasi o piramida, putin atipica in acest peisaj. Aici se afla mormantul lui Charles William (Karl), cel care a fondat orasul Karlsruhe. 
Piramida din Karlsruhe
Piramida din Karlsruhe

3. Fotografiati animalele de la Zoo 

De la piramida din Marktplaz ajungeti foarte usor la gradina zoologica. Detine destul de multe exemplare de animale si cateva ore va puteti plimba printre ele, admirandu-le si fotografiindu-le pe cele care va fac cu ochiul. 
Gradina zoologica din Karlsruhe
Gradina zoologica din Karlsruhe



4. Plimbati-va cu bicicleta 

Cel mai placut in Karlsruhe este insa faptul ca multi oameni folosesc bicicletele in loc de masina. Si cum altfel te poti bucura mai bine de natura si de primavara daca nu prin plimbari lungi pe bicicleta, in haine lejere. Iar la niste pantaloni lejeri, cel mai bine se asorteaza o pereche de pantofi sport, cat mai colorati. 


5. Admirati privelistea asupra orasului din Turmberg 

Urcati-va cu funicularul pe dealul Turmberg, plimbati-be printre ruinele castelului de acolo si admirati privelistea asupra orasului. 
Turmberg in Karlsruhe
Turmberg in Karlsruhe
Harta cu obiectivele din Karlsruhe, Germania:

View Karlsruhe, Germania in a larger map
 
Poate ca nu este atat de atractiv pentru turisti ca Paris-ul sau atat de cunoscut ca Munchen-ul, dar Karlsruhe este un oras pentru relaxare si o posibila baza pentru explorarea zonei Baden-Württemberg din Germania.

Etichete: , , ,