Excursie optionala in Grecia: insula Skiathos

Cand vine vorba de excursii optionale in Grecia,asa cum scriam in postarea despre vizita la Meteora, le-am ales si le voi alege pe cele care imi ofera ceva nou de vazut dar nu dureaza una cat un concediu. Pana acum le-am ales bine: pe toate le-as repeta cu prima ocazie.
O astfel de excursie optionala reusita a fost si cea de la Skiathos. In anul in care am ales-o am stat in Olimpic beach, statiunea de langa binecunoscuta Paralia Katerini. In ziua excursiei ne-am urcat in autocar dis de dimineata si acesta ne-a dus intr-un port de unde am luat vaporul spre Skiathos. Drumul pana in Skiathos a durat 3-4 ore.

Plecare din port spre Skiathos
Plecare din port spre Skiathos

Prima oprire pe insula a fost pe plaja Koukounaries. Cand ma voi satura de vizitat si voi dori ca intr-o vacanta doar sa stau sa zac pe o plaja, la Koukounaries o sa zac. Koukounaries este o plaja cu nisip auriu si fin, marginita de o padure de pini. Este a doua plaja din lume ca finete, dupa Ibiza, tot din spusele ghidului. Apa este foarte limpede si barcile par ca plutesc. Este un colt rai!
Aici m-am intalnit din nou cu priceperea grecilor la turism. Pe vas, in drum spre Skiathos, ghidul ne-a povestit ca la cateva minute de Koukounaries este locul in care s-a filmat 'Laguna albastra'. Nu am fost sa-l vizitam, dar nici n-am contestat spusele ghidului. Dupa catva timp imi povestea o verisoara ca ea a vizitat locul in care s-a filmat 'Laguna albastra', dar in Corfu. Nu stiu ce filme au fost turnate in Corfu sau in Skiathos, pentru ca celebra 'Laguna albastra' din 1980, cea cu Brooke Shields a fost filmata in Jamaica si Fiji.

Plaja Koukounaries
Plaja Koukounaries


Plaja Koukounaries
Plaja Koukounaries

Dupa Koukounaries ne-am imbarcat iar pe vas si am pornit spre capitala insulei, Skiathos. Am urcat la turnul cu ceas din varful si am putut de acolo sa vedem tot orasul: exact cum arata in filme insulele grecesti, casele albe de aici coboara pana in mare. Orasul Skiathos are si aeroport, deci se poate ajunge usor cu avionul.

Portul din Skiathos
Portul din Skiathos


Insula Skiathos
Insula Skiathos
Skiathos este o insula foarte frumoasa si merita din punctul meu de vedere un sejur intreg, nu numai o excursie optionala.
Eu iubesc Grecia si dupa ce am scris postarile despre Thassos, Halkidiki si Meteora mi s-a facut iar dor de tara zeilor olimpieni. Anul acesta am tradat-o dar in 2014 sigur ii voi face din nou o vizita.

Insula Skiathos pe harta:


View Larger Map

Etichete: , ,