Ia narcisa de unde nu-i in poiana cu narcise din Vad, Sercaia, jud. Brasov

Prima zi de Pasti a fost iar una atipica: dimineata am mancat putin si apoi am pornit la drum. De obicei prima zi de Pasti, ca la majoritatea romanilor banuiesc, era o vizita lunga care incepea cam pe la 12:00, cu masa pusa pana seara.  

Narcisa de la Sercaia
Narcisa de la Sercaia



Drumul pana la Sercaia

Din Moeciu am luat-o spre Brasov, dar in Rasnov am facut la stanga spre Zarnesti. Am avut doua momente in care era sa gresim drumul, bineinteles din lipsa de indicatoare, dar cred ca toate excursiile pe soselele din Romania ne-au dezvoltat simtul de orientare. Dupa intrarea in Zarnesti drumul se desparte in doua bretele, in dreptul unui monument de piatra/troita, iar breteaua care duce spre narcise este cea din dreapta. La cativa zeci de metri mai incolo, dupa podul peste Barsa(raul de la care vine numele acestei zone, Tara Barsei), drumul se desparte iar, dar noi am mers inainte. In Sinca Veche am luat-o la stanga spre Victoria si de acolo am intalnit indicatoare chiar spre Sercaia.

Dupa intrarea in Vad un indicator maro ne-a anuntat ca la stanga se afla Poiana Narciselor si, dupa vreo 3 km de drum proaspat asfaltat, mult mai bun decat cel de la Zarnesti pana in Vad, am ajuns intr-o parcare. Nu eram singurii dornici sa admire frumusetile locale pentru ca parcarea era plina.


Intrarea in poiana narciselor din Sercaia
Intrarea in poiana narciselor din Sercaia

Poiana narciselor din Vad, Sercaia

La intrarea in poiana, care este de fapt o padure, un indicator mare ne informa ca nu avem voie sa rupem nici macar un firisor de iarba din rezervatie si multe alte interdictii. Nicio problema! Nu venisem sa jumulim narcisele, ci doar sa le vedem. Am pornit pe cararea din padure dar din pacate nu vedeam nicio narcisa.

Poiana narciselor din Sercaia
Poiana narciselor din Sercaia
 Dupa vreo zece minute de plimbat am gasit una mai departe de carare, pe care am pozat-o din toate unghiurile. Era mica, pricajita si cam trecuta saraca, dar era singura! Dezamagirea mi-a fost insa mai mare cand am vazut in departare pe cineva cu un buchet imens de narcise. La cateva minute a mai trecut cineva pe o bicicleta cu bratul incarcat de flori. Pai si atunci cum ma asteptam eu sa le gasesc?
Narcisa inflorita la Sercaia
Narcisa inflorita la Sercaia
Boboc in Sercaia
Boboc in Sercaia
Ne-am intosc la masina dezamagiti de ce gasisem aici.

Daca nu pastram, nici nu o sa avem!
Cred ca un titlu mai potrivit al postarii era "Lasa narcisa unde e!".

Vezi si alte rezervatii de flori in Romania.

Etichete: , , ,