Cazare, de mancat si plimbat in Thassos (statiunile Thassos si Potos)

Odata ajunsi in Thassos ne-am indreptat direct spre hotel.

Cazare in Thassos:


Principalele statiuni si cele mai animate de pe insula sunt Thassos(capitala insulei) si Potos. In ambele se gasesc destul de multe hoteluri, dar Thassos(capitala) nu are plaja deloc iar Potos are o plaja destul de mica pentru cat de animata este. De aceea am ales sa ne cazam la unul dintre hotelurile razlete de la malul marii, cu plaja proprie la o aruncatura de bat.

Am facut rezervarea printr-o agentie de turism, dupa ce am ales hotelul dintre mai multe variante. Fiind a treia vizita in Grecia, stiam deja ca iesim mai ieftin prin agentie decat pe cont propriu, mai ales daca luam biletele cu early booking. Am ales sa stam la un hotel boutique. Camerele noastre au fost foarte cochete iar mancarea excelenta. In plus, plaja era la 5 minute de noi.

Locuri de cazare sunt o multime pe insula. Mie mi s-a parut important sa am o plaja cu nisip si intrare lina in apa prin apropiere. Nu sunt deloc adepta piscinei cand ma duc la mare! Trebuie sa simt sarea pe piele, sa inspir briza marii si sa-mi afund picioarele in nisip. Abia atunci ma simt in vacanta!

De mancat in Thassos:


Noi am rezervat o oferta cu demipensiune, de aceea micul dejun si cina le aveam de la hotel. La pranz mai ieseam fie in Thassos, fie in Potos si ne opream pe la cate o terasa. Am mancat o salata de fructe de mare delicioasa in Thassos, un gyros bun in Potos si, bineinteles, tzatziki. Terase se gasesc la tot pasul! Am mai primit o recomandare pentru friptura de miel servita in Theologos, dar niciunul dintre noi nu este mare amator.



Fructe de mare in Thassos
Fructe de mare in Thassos
Tzatziki in Thassos
Tzatziki in Thassos





Plimbare in Thassos:


In Thassos exista doar cateva sosele. Principala sosea inconjoara insula si trece prin toate statiunile cunoscute, in mai putin de 100 de km. In afara de aceasta mai este o sosea care urca in satul Theologos. Ambele sunt asfaltate. Din pacate, in Thassos fara masina nu prea se poate vizita nimic. La toate plajele interesante se ajunge doar cu masina. Cred ca se poate inchiria si de pe insula, dar nu m-am interesat.
Harta cu obiective turistice in Thassos

Etichete: , , ,