Atractii turistice in Sibiu

Sibiul a fost dintotdeauna un oras frumos, dar din 2007, cand a fost Capitala culturala europeana, parca a devenit mai occidental si mai ingrijit. In plus, are multe obiective turistice de oferit.
Principalele atractii turistice din oras se afla in centru. Strada pietonala, Bulevardul Nicolae Balcescu, este incadrata de case vechi, cu magazine diverse la parter si plina de terase vara. Strada pietonala se termina chiar in Piata Mare, centrul orasului.

Strada pietonala din Sibiu
Strada pietonala din Sibiu
Aici se organizeaza targul de Craciun asemanator cu cel din Viena si tot felul de evenimente.
Piata Mare din Sibiu
Piata Mare din Sibiu
Pe o latura a Pietii se gaseste Muzeul Brukental, un important obiectiv turistic. In cadrul lui se afla picturi, scupturi si expozitii temporare, pentru cei pasionati de arta. Eu l-am vizitat acum cativa ani si mi-a placut foarte mult chiar daca arta nu se numara printre pasiunile mele.
Programul de vizitare:
Orar de vară (21.03 – 21.10):
Marţi - Duminică: 10 - 18
Luni şi prima zi de marţi din fiecare lună: închis
Casa se închide la 17.15
Orar de iarnă (21.10 – 21.03):
Miercuri - Duminică: 10 - 18
Luni şi Marţi: închis
Casa se închide la 17.15
Tariful de vizitare il puteti gasi aici.
Muzeul Brukenthal
Muzeul Brukenthal
Tot in piata mare, pe latura ei nordica se gasesc primaria Sibiului, intr-o cladire superba, Biserica Romano catolica si Turnul Sfatului.
Biserica Romano-catolica din Sibiu
Biserica Romano-catolica din Sibiu

Primaria din Sibiu
Primaria din Sibiu

Din Piata Mare, pornind pe langa primarie, se ajunge la Biserica Evanghelica. Avand in vedere ca judetul are putin din fiecare religie oficiala, in oras se gasesc diverse tipuri de biserici. 
Biserica evanghelica este printre cele mai impresionante. Acum cativa ani am urcat in turnul ei, locuit pe atunci de porumbei. Dupa o urcare in spirala printr-un tunel a urmat o scara cam subreda contruita in centrul tunului, printre treptele careiaei se vedea pana jos. Eu nu am rau de inaltime, dar dupa ce am ajuns in varf imi tremurau genunchii de cat de incordata mersesem. Din pacate, biserica este inchisa pana in 2014.
Biserica evanghelica din Sibiu
Biserica evanghelica din Sibiu

Turnul Bisericii evanghelice din Sibiu
Turnul Bisericii evanghelice din Sibiu

Tot din Piata Mare, pe sub Turnul sfatului, se ajunge in Piata Mica. Turnul sfatului sta ca o granita intre cele doua.  Turnul se poate vizita pentru un tarif de pana in 5 lei/persoana si, din el, poate fi admirat tot orasul.
Case vechi din Sibiu
Case vechi din Sibiu
Turnul Sfatului din Sibiu
Turnul Sfatului din Sibiu
Intrarea in Turnul Sfatului - din Piata Mica
Intrarea in Turnul Sfatului - din Piata Mica
Ultimul obiectiv din centru, Podul minciunilor, se afla in apropierea Pietei Mici. Este cel mai vechi pod de fonta din Romania si numele i se trage, conform uneia dintre legende, de la indragostitii care isi rosteau juramintele, multe dintre ele mincinoase, pe pod. 
Podul minciunilor
Podul minciunilor
Podul minciunilor
Podul minciunilor
Stiu ca Sibiul are mult mai multe locuri de vazut, dar toate pe care le-am scris mai sus pot fi vizitate intr-o plimbare de maxim 2 ore, la trecerea prin oras. Daca timpul disponibil este mai lung, atunci Sibiul mai poate oferi si altceva: Muzeul satului Astra, pe care eu nu l-am vizitat pana acum din pacate, o cafenea buna dintre zecile deschise aici sau turnuri vechi pentru descoperirea laturii medievale a orasului.
Harta Sibiului obiective turistice:

Pentru vizualizarea hartii in format mare apasa aici

Etichete: , , ,